Kijkje in de Keuken - Januari 2012

2 januari 2012

Het nieuwe jaar is weer begonnen, wat betekent dat er weer veel vuurwerk is afgestoken en de kerstspullen binnenkort de kast weer in gaan. Voor LeerIk betekent het nieuwe jaar het eerste jaar waarin we hard ons best gaan doen om de site een stuk beter te schrijven, de eerste opzet is geslaagd. Vandaar dat ik jullie wil introduceren tot Kijkje in de Keuken, een update die begin elke maand uitkomt om jullie bij te praten over waar we mee bezig zijn.

Badges

In december konden jullie een kerstbadge halen, dat is massaal gedaan. Maar liefst 74 mensen hebben deze badge gehaald. Op 31 december en 1 januari konden jullie de Oud&Nieuw badge halen en met de ingang van 2012 kunnen jullie ook de 2012-badge halen. In de toekomst zullen er nog meer badges bijkomen, maar op het moment is dat niet onze prioriteit. .

Vrienden

Wat we gaan doen deze maand is het maken van een vriendensysteem, waarbij je je vrienden kan toevoegen en kan bekijken hoe zij staan in de ranglijst. Waarom? Omdat het uiteindelijk altijd leuk is met je vrienden in competitie te zijn. Nu kun je ze nog wel terugvinden in de ranglijst, maar met een populatie van 400 zal dat al een stuk lastiger zijn.

Forum

We zijn van plan om deze maand het forum online te krijgen. Meer hierover later, als we meer weten over hoe het forum er uit komt te zien.

Informatica

Er wordt vaak gezegd dat er nogal weinig content en opdrachten zijn. Dat klopt, dat willen we ook gaan veranderen. Deze maand krijgt informatica een make-over door Stephen (G5B) en Willem (G5A) die opgaves gaan bouwen voor hun profielwerkstuk.

In real life

Woensdag 18 januari en donderdag 2 februari zijn er open avonden op het Cygnus Gymnasium, enkele administrators van LeerIk zullen daar bij aanwezig zijn. Daarnaast is er elke vrijdagmiddag het 9e uur, maar ook al de hele dag door, een informaticaclub op de Simon Stevin Straat. Het 5e uur op woensdag is een administrator van LeerIk aanwezig bij de informaticales van dhr. Rejaibi.